Yhdistyksille

Opiskelijoita mukaan toimintaan?

Kaipaako yhdistyksenne

 • uusia nuoria toimijoita
 • tukea omiin toimintoihin
 • uusia virikkeitä ja uusia avauksia
 • verkostoitumista muiden yhdistysten kanssa
 • yhteyksiä korkeakouluihin
 • näkyvyyttä ja viestintäosaamista?

Yhdistyksillä on mahdollisuus saada ammattikorkeakoulujen tai yliopiston opiskelijoita mukaan toimintaansa marraskuun 2015 ja kevään 2017 välisenä aikana ainakin 6-9 kuukauden jakson ajaksi, mahdollisesti pidempäänkin.

Yhteistyön teemat

Hankkeessa toteutetaan kolme 30 opiskelijan pilottiryhmäkokeilua, joissa monialaiset 2-6 hengen opiskelijatiimit työskentelevät vapaaehtoispohjalta yhdistysten kanssa. Jos yhdistyksenne haluaa tarjota harjoittelu-, projekti- tai vapaaehtoistyön mahdollisuuksia korkeakouluopiskelijoille ensi syksynä, olkaa yhteydessä hankkeemme projektityöntekijöihin tai lähettäkää suoraan lyhyt kuvaus yhdistyksenne tarjoamista mahdollisuuksista sähköpostitse Sanna Vierimaalle (sanna.vierimaa (at) jyu.fi) 31.8.2016 mennessä.

Tähän mennessä opiskelijat ovat toteuttaneet eri yhdistysten kanssa projekteja ja kokeiluja yhteensä 20 kpl. Yhteistyön kautta 65 opiskelijaa on päässyt mukaan yhdistysten toimintaan.  Syksyn opiskelijaprojektit käynnistyvät syys-lokakuun vaihteessa ja mukaan odotamme jälleen 30-40 eri alojen korkeakouluopiskelijaa. Järjestämme ke 14.9. klo 17-19 yhteistyöstä kiinnostuneille yhdistyksille lähtölaukaustilaisuuden, jossa kerromme syksyn suunnitelmista ja tarjoamme teille mahdollisuuden vaikuttaa hankkeen loppuajan toimintaan. Tarjolla myös pientä purtavaa ja esimerkkejä onnistuneista opiskelijaprojekteista. Laita siis päivä kalenteriin jo nyt!

Tähän mennessä opiskelijoiden toteuttamien projektien aiheita ovat olleet mm. erilaisten tapahtumien suunnittelu ja järjestäminen, lasten ja nuorten ohjaaminen, maahanmuuttajanuorten integroituminen yhteiskuntaan harrasteprojektien kautta, vapaaehtois- ja henkilöstöjohtamisen kehittäminen, yhdistysten viestinnän ja markkinoinnin kehittäminen ja urheiluseurojen valmennuksen kehittäminen. Esimerkkejä toteutetuista projekteista löydät näiden nettisivujen “ajankohtaista”-välilehden alta.

Tulevana syksynä tarkoituksemme on mm. tarjota tapahtumatuotannon koulutusta opiskelijoille ja yhdistystoimijoille ja sitä kautta innostaa opiskelijoita toteuttamaan syksyn aikana pop-up-tyyppisiä tapahtumia yhdessä yhdistysten kanssa! Lisäksi mukana on entistä vahvemmin liiketalouden opiskelijoita, jotka tuovat mukaan toiminnanohjauksen, sosiaalisen median, viestinnän ja markkinoinnin osaamista.

Kuokkalan-basaari1Kuva: Wari ry:n Anne ja Humakin opiskelija Jutta suunnittelevat Kuokkalan Basaaria

Projekteihin on tulossa mukaan laajasti opiskelijoita eri koulutusaloilta. Yhdistykset voivat tarjota projekteja ja vapaaehtoistyön mahdollisuuksia mm. seuraaviin teemoihin liittyen:

 • lasten ja nuorten kanssa toimiminen
 • erilaisten harrasteryhmien ohjaaminen
 • tutkimukset ja selvitykset
 • viestintä, tiedottaminen, markkinointi
 • tapahtumien tuottaminen
 • pop-up tyyppinen toiminta
 • yhteiskunnallinen vaikuttaminen

Jos kiinnostuit yhteistyöstä ja haluat mukaan projektiin, ota yhteyttä hankkeen työntekijöihin ja kerro, millaisesta yhteistyöstä yhdistyksenne olisi kiinnostunut!

Uutiset